Danske og tyske produktionsskole elever omdanner lukket skole til JUMP, Bed & Bike hotel

 

I den sidste uge af juni, omdanner danske og tyske produktionsskoleelever sammen med deres lærere en nedlagt folkeskole til et cykelturisthotel med fokus på cykelturismen. Toreby skole har været lukket I nogle år. Nu vil eleverne ændre lidt på det forhold. De vil etablere et cykelservice center, en reception indgang, male skilte, værelser til turister og mad til turister.

28. juni vil elever og lærere lave en event på Toreby Skole på Lolland, hvor de vil vise, hvad de har lavet. Der inviteres til deltagelse på en 35 km ny cykelrute på Lolland hvor de danske og tyske elever opretter forskellige pop-up aktiviteter langs ruten. På Toreby skole har eleverne forberedt aktiviteter for gæster, eksempelvis, hvordan man kører på skateboard og andre ting. 

De, danske og tyske elever vil, sammen med deres lærere blive i Toreby i 5 dage, fra tirsdag 26. juni til lørdag 30. juni. De første dage vil de sammen bygge et turistcenter og forberede ruten for gæsterne. D. 28. Juni vil nogle af eleverne tage på ruten sammen med de turister og gæster, der kunne tænke sig at være med. De øvrige elever vil være rundt om på pop-up stederne og andre vil arrangere de aktiviteter, der finder sted på Toreby skole. Fredag og lørdag vil elever fortsætte deres arbejde med fokus på at præsentere deres resultater for lærere og elever på Multicenter Syd, der hører hjemme i Nykøbing Falster. Skolen her ejer Toreby skole.

Hele arrangementet har vi kaldt “JUMP, Bed & Bike”, og det er en del af et EU Interreg finansieret projekt JUMP. JUMP står for jobs gennem udveksling, mobilitet og praksis. JUMP er et samarbejde mellem 4 produktionsskoler i Danmark og Tyskland og universiteterne i Flensburg og Roskilde. Elever fra de 4 skoler BAW (Niebüll), BQL (Lübeck), Klemmenstrupgård (Køge) and Multicenter Syd (Nykøbing F.) vil oprette en lejr på Toreby skole under arrangementet. 

Viceforstander, Bo Haagen, Multicenter Syd, udtrykker sin begejstring således: 

- Vi er glade for det projekt, hvor vores elever kan arbejde sammen med tyske elever og øge, ikke kun deres praktiske kompetencer, men i høj grad det interkulturelle, for eksempel sprog. Det har været fantastisk at se hele optakten I samarbejdet til designet af Toreby Cykel Turist Center. Der er designet vægge, møbler og andre ting og jeg ser virkelig frem til det hele realiseret på Toreby skole. Vi håber, at disse erfaringer vil motivere flere elever fra de 4 partnerskoler, til at tage et praktikophold i enten Danmark eller Tyskland. Yderligere forventer vi at øge vores samarbejde med virksomheder omkring Toreby turist og andre projekter.

Forstander for BQL Lübeck, Marion Naumann, udtaler:

Idéen bag JUMP er, at udvikle vore elever, der ikke umiddelbart kan få et job eller begynde en uddannelse, mere socialt og integrationsmæssigt. JUMP støtter det praktiserende og eksperimenterende samarbejde mellem produktionsskoler, elever, lærere, universiteter og virksomheder i Tyskland og Danmark. At fokusere på cykel turisme og udvikle Toreby turisme er kun en del af aktiviteterne I JUMP projektet. Sidste sommer arrangerede JUMP eventen “JUMP&BIKE Tour langs den dansk/tyske grænse i Sønderjylland, hvor elever og lærere besøgte virksomheder og andre produktionsskoler.

Herunder vi du se programmet for JUMP, Bed & Bike.

For mere information, kontakt venligst: 

Tyskland: Anja Medenwald, BQL, Lübeck anja.medenwald@bq-luebeck.de , mobile +49451-30500-177

Danmark: Peter Grove Andreasen, Produktionshøjskolen Klemmenstrupgård, peter@klemmenstrupgaard.dk , mobile +45 6128 0593

Mere information:

Informationsflyer på tysk og dansk kan ses på vores hjemmeside. Du kan også få en flyer ved at henvende dig til kontaktpersonerne herover. JUMP Bed & Bike-flyeren indeholder kort over ruten, program og information om Projekt JUMP. 

Find mere om Projekt JUMP på website jump-project.eu, Facebook eller vores app, gratis download på PlayStore for Android og AppStore for iPhones. Søg efter “Project JUMP” både på Facebook og til appen.