Ny retning i fremtiden

Kasper Thrane på 23 år har været på en længere rejse i ungdomsuddannelser, inden han tjekkede ind på vinterholdet i GSK matematik på Køge Handelsgymnasium. Nu stempler han ud efter to forløb, hvor han på matematik A afsluttede den mundtlige prøve med 10 i integralregning. ”Det havde strengt talt ikke være nødvendigt for mig at fortsætte på Mat A, men det blev oplagt for mig at høre, da jeg desværre blev forhindret i at rejse på et halvt års udveksling i USA, men jeg er alligevel meget glad for at kunne fortsætte og afslutte GSK matematik på A-niveau,” siger en tydelig tilfreds Kasper Thrane.

”Jeg skal ikke bruge karakteren herfra – den dækker løftet til B-niveau, men jeg har fået mig et fagligt boost, som jeg ikke ville være foruden. Nu venter studiejobs som vikar for Moment som eksamensvagt, inden brevet fra den koordinerede ansøgning kommer ind af døren i slutningen af juli – ansøgningen er sendt – spørgsmål er om det bliver Jura på KU eller samfundsfag på RUC. Uddannelsesrejsen for Kasper Thrane begyndte et helt andet sted – på mekanikermontøruddannelsen på EUC Sjælland. ”Jeg blev bekymret for om det var det rigtige – elevpladser indenfor det fag hænger ikke på træerne, så jeg kom meget i tvivl. Jeg fik dog masser af tid – ufrivilligt – til at reflektere over min situation – og valg af livsbane, da jeg kom til skade på en skirejse og brækkede kravebenet. Tre måneder måtte jeg holde mig i ro, og det gav lejlighed til at se på mig selv og vurdere det hele. Jeg kom frem til at jeg have potentiale til noget helt andet,” siger Kasper Thrane, som i stedet valgte at tage HF på Køge Gymnasium.

En ny begyndelse

”Gennem en årrække har studenter fra STX, HF, HTX og HHX kunne opgradere deres matematikniveau fra C til B eller B til A på intensive kursusforløb på Køge Handelsgymnasium,” fortæller Henrik Flyge, uddannelsesrektor på Køge Handelsgymnasium. ”GSK er et godt tilbud til studenter, som mangler det rette niveau som Kasper Thrane for at kunne søge ind på sit drømmestudium. Fremover skal studenter fra HF og EUX gennem et Supplerende Overbygningsforløb (SOF) for at kunne optages på universiteterne. Køge Handelsgymnasium på Køge Handelsskole vil ligeledes komme til at udbyde 12-ugers SU-berettigede forløb, der skal indeholde B og A-niveauløft,” siger Henrik Flyge.

”Jeg har været rigtig glad for at gå her nært på mit hjem i Tureby ved Herfølge – her er nemt at komme til – og endnu nemmere når Ringstedbanen åbner lige om lidt. Her er en god atmosfære på Køge Handelsskole – en god cafe, og der sker noget. Jeg har desuden haft en rigtig god underviser i Sven-Erik Halling. Han er nærmest legendarisk. Han er virkelig dygtig til sit fag og rigtig dygtig til at lære fra sig – og han formår at løfte alle. Der er stor forskel på os fagligt – der var os der har haft matematik for kort tid siden – og andre, som ikke har haft det i flere år. Han formår at få alle med,” siger Kasper Thrane.

Ny ordning for GSK

Behov for værktøjer i krydspres
Annette Marie Homilius er afdelingschef i Køge Kommune og fortæller, at uddannelsesforløbet er med til at få de faglige koordinatorer til at trives i deres nye roller: ”Vi har ønsket at give vores koordinatorer nogle redskaber, som de kan bruge til at begå sig i det krydspres, som de kan komme ud i. De skal få opgaveløsning til at glide både op og ned i systemet og på tværs til gavn for borgerne, og det er vigtigt, at de har fået viden og værktøjer til at reflektere over situationen. Jeg ved, at de har været glade for forløbet, og for den sparring de har haft undervejs med ligestillede kolleger, hvor de har dannet et godt netværk.” 

Yderligere information: Kontakt chef for kommunikation og marketing Louise Schmedes på lls@khs.dk