Årets første HTX student i Køge jubler

 

Nina Pritzl Christensen er HTX Køges allerførste student hos EUC Sjælland. Familie og venner krammede den nybagte student, da hun kom ud af eksamenslokalet.

Sidste fag var SO - der står for studieområde, som nu er veloverstået med en fin karakter. Nina skal nu tage hul på en helt ny drøm, som HTX uddannelsen med de påkrævede karakterer er adgangsgivende til. Hun skal begynde på Nanoteknologi på Københavns Universitet.

"Jeg var i studiepraktik på KU i Nanoteknologi, og synes det var et fantastisk spændende at se, hvad de studerende arbejdede med. Det er et helt nyt studie, jeg forelskede mig i det, og fremtidens muligheder i faget er store," fortæller Nina Pritzl Christensen.

Faglig og social positiv oplevelse

Nina Priztl Christensen har mange positive oplevelser med sig i rygsækken fra sin studietid på HTX Køge, både fagligt og socialt

"Den vigtigste læring på HTX, er at jeg nu kan planlægge, organisere og strukturere viden og projekter. Det faglige niveau er præcis, som jeg ønskede det," siger Nina og fortsætter: "Vi har arbejdet meget i grupper, og det elsker jeg. Man lærer at sparre med hinanden og arbejde sammen med nye mennesker."

En anden vigtig og dejlig oplevelse som gymnasieelev ved HTX Køge, er ifølge Nina det sociale liv og det åbne miljø.

"Jeg har fået meget tætte venner på HTX, og i det hele taget mødt en masse gennem gruppearbejdet. Vi er taget i byen, på udflugter og museer sammen. Det er en lille skole, og der er mere tid til hinanden, smiler Nina og siger:

"Stemningen på skolen er god, jeg har ikke oplevet nogen er blevet mobbet, man kan altid finde venner her, og der er meget åbenhed."

Kast dig ud i det

For Nina er det en lidt vemodig dag, selvom der er nye spændende projekter i sigte. Ikke desto mindre er hendes råd til nye elever:

"Vær klar til at hoppe ud i noget, som du ikke helt ved, hvad er. Jeg var selv lidt bange i starten, men du lærer at svømme - og får alle redskaberne til at klare dig. Vær klar på noget nyt!"

 02