Køge samler 3000 unge til Danmarks største festival om job- og fremtidsmuligheder

 

Fredag den 30. august samles tusindvis af unge for at blive klogere på deres fremtid. Og det foregår langt fra klasselokalet og kedelige PowerPoint-præsentationer. I stedet skal de unge speeddate erhvervslivet, uddannelser og fritidstilbud.

Siden sin start har Campus+ vokset sig større og større, og i år slår deltagertallet alle rekorder. Aldrig før har så mange unge fra Køge, Stevns, Solrød og Greve nemlig været samlet til fest i uddannelsens og fremtidens tegn. Eleverne kommer fra 9. + 10. klasser, gymnasierne og erhvervsuddannelserne og skal dyste på 130 stande, som blandt andet er sat op af erhvervslivet, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser:

”Unge kan i dag vælge mellem intet mindre end ca. 800 forskellige uddannelser. Man kan beskrive det lidt som at gå ind i en bland-selv slikbutik. I Køge vil vi gøre uddannelse og jobmuligheder nærværende og konkrete for de unge. Og det er lige netop det Campus+ kan. Her mødes unge, uddannelser og erhvervsliv ansigt-til-ansigt via sjove og udfordrende aktiviteter. Det er uden tvivl det, som gør Campus+ unik, og som gør at vi mærker at interessen for festivalen stiger år for år”, siger Borgmester Marie Stærke.

Campus+ foregår helt konkret ved, at de mange unge inddeles i grupper og på skift besøger mindst ti stande efter eget valg ved at følge et interaktivt aktivitetskort. Hos standene får de sved på panden, når de bliver kastet ud i forskellige aktiviteter og udfordringer, som skal løses. Det kan fx være elektrikeruddannelsen, som udfordrer de unge ved at de skal færdigmontere en lysinstallation eller Novo Nordisk, som tester de unges viden om medicin.

 

Kæmpe urban-picnic og Maria og Bea fra X-Factor samler de unge

Udover fokus på de unges fremtidsmuligheder handler Campus+ i høj grad også om fællesskab og nye venskaber. Kl. 12 bliver Køge Torv omdannet til en stor fælles picnic, hvor eleverne kan snakke og slå sig ned i hyggelige hæng-ud områder. Frokosten kan de købe i en af Torvets foodtrucks, mens de hører lokal musik fra MGK Sjælland, Mince og SIV. Dagen slutter med et brag, når Bea og Maria fra X Factor giver koncert på Køge Torv.

Lærerne bliver også klogere

Selvom Campus+ primært er for eleverne, får alle lærerne som deltager også en god portion inspiration og ny viden med hjem:

”Vi udnytter i den grad, at vi har så mange lærere fra så mange forskellige uddannelsesinstitutioner samlet på ét sted. Sammen kan de lære af hinanden og vende hverdagsproblematikker og udfordringer. På den måde handler Campus+ om mere end bare uddannelse og jobmuligheder. Det handler om, at både elever og lærere får mulighed for at være nysgerrige på sig selv og hinanden”, siger Borgmester Marie Stærke.

Lærerne mødes til et foredrag, mens deres elever er på rundtur i byen. I år skal de høre fremtidsforsker Henrik Good Hovgaard, der fortæller om ”Uddannelser til fremtiden”.

 

Campus+ er et læringsforløb

Selve Campus+ afholdes kun en enkelt dag, men eleverne arbejder med temaet både op til og efter eventet via undervisningsmateriale, som er sendt ud. Det sikrer, at eleverne ikke bare får en sjov og inspirerende dag, men også åbner op for fordybelse og refleksion, som kan hjælpe den enkelte unge videre i deres fremtidige liv.

 

Fakta om Campus+ :

Campus+ er Danmarks største Læringsfestival. Den afholdes i år den 30. august fra 9 – 13.30 på i Køge Midtby.

I år deltager knap 3000 elever fra Køge, Stevns, Greve og Solrød. Det er rekordmange. Eleverne kommer fra 9. + 10. klasser, gymnasierne og erhvervsuddannelserne og er alle mellem 16 – 25 år.

I år er der 133 forskellige stande, som handler om job, uddannelse, fritid og foreningsliv.

Børne- og uddannelsesminister Pernille Rosenkrantz-Theil byder velkommen sammen med borgmester Marie Stærke kl. 9 på Køge Torv.

Campus+ er blevet til via et unikt samarbejde mellem Campus Køge, Køge Kommune, erhvervslivet, foreninger og Køge Festuge.

Gader og stræder i hele Køge midtby spærres i tidsrummet af for trafik

Campus+ er et event under Køge Festuge, som afholdes i hele uge 35.

Campus+ blev afholdt for første gang i 2017.

Campus Køge rummer til daglig knap 4500 elever, over 40 uddannelser og otte institutioner.

 

Kontakt:

Sofie Blinkenberg, projektleder, 20 51 08 70

Fie Illum Jensen, campus-koordinator, 29 31 76 80

Marie Stærke, Borgmester, 24 90 20 00

 

Vedhæftninger:

Standoversigt med aktivitetshjul, standholdere og program.

 

Læs mere:

Læs mere om Campus+ 2019 her: https://www.campus-koege.dk/campusplus/om-campus

Se billeder og video fra Campus+ 2018 her (billederne er til fri afbenyttelse): https://www.campus-koege.dk/campusplus/campus-2018

 

Program for dagen:

9:00-9:20: Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og Borgmester Marie Stærke byder velkommen til Campus+ 2019

9:20-12:00: Eleverne besøger aktivitetsstandene.

9:20-10:00: Lærerne bydes velkommen af Børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil og deltager i VIP-lærerlounge om ”Uddannelser til fremtiden” v. fremtidsforsker Henrik Good Hovgaard i ca. 40 min. Derefter dyster de i aktiviteterne sammen med eleverne.

11:30-12:00: VIP-frokost for lærerne

12:00-13:30: MGK og X-faktor stjerner underholder til Urban Picnic på Køge Torv.