Årets bedste kollega kåret HTX i Køge

 

Jesper Skovlund, gymnasielærer ved HTX i Køge, er netop blevet udnævnt til at være årest bedste kollega i Danmark 2019 i en konkurrence udskrevet af Gymnasielærernes fagblad: Gymnasieskolen.

LÆS NYHEDEN HER I GYMNASIESKOLENS FAGBLAD:

Se nyheden her:https://gymnasieskolen.dk

Begrundelse for Jesper Skovlunds titel som årets bedste kollega 2019:

Vi vil gerne nominere Jesper Skovlund til verdens bedste kollega 2019. Jesper er ansat på htx i Køge, som hører til under EUC Sjælland, og han underviser i dansk, kommunikation/it samt mediefag. Derudover er han studievejleder, og blandt mange andre opgaver vil vi fremhæve hans arbejde i pædagogisk udvalg.

Jesper har med sit mangeårige virke på htx i Køge en stor erfaring med mange forskellige opgaver, og vi, hans kollegaer, har virkelig stor glæde heraf, da han mere end gerne deler sin viden med os. Det oplever vi gennem.

Den faglige dygtighed, Jesper har både inden for sine undervisningsfag og studievejledningen.

Den faglige sparring, vi har med Jesper både i fagenes faggrupper, men også på tværs af faggrænser, hvor nye undervisningsformer og undervisningsprojekter udvikles i et særdeles godt samarbejde.

Det overblik, han har for elevernes trivsel, både på klasserumsniveau, men også for den enkelte elev. Dette er med til at klæde os på i mødet både med klassen og med eleven.

Den store viden, han har om htx som uddannelse, herunder den nye reform, som han har været en af drivkræfterne bag at implementere.

Den hjælpsomhed, som han altid møder os med, hvad enten det drejer sig om pædagogiske udfordringer i en klasse eller IT-systemer, der driller.

Hans imødekommende og venlige facon, som møder os i hverdagens mange gøremål, og hans dejlige tørre underspillede humor, som giver et smil på læben i en travl hverdag.

Når man er ansat på et forholdsvist lille gymnasium som htx i Køge, er der brug for generøse kollegaer som Jesper, der kan have mange bolde i luften inden for mange forskellige arbejdsopgaver og ansvarsområder. Denne egenskab kombineret med en lyst til at være med til at præge undervisning, arbejdsmiljø og ikke mindst de unge mennesker gennem fortsat udvikling af egen og gymnasiets praksis, gør Jesper til en kollega i verdensklasse.