CAMPUS+

Inspiration til fremtiden

Hvad laver man som murer? Hvordan bliver man lærer? Hvem arbejder egentligt i en bank? Og hvor hører jeg til? Der var mange svar at hente til CAMPUS+.

Den 31. august 2018 afholdte CAMPUS Køge (i samarbejde med Køge Festuge) for anden gang CAMPUS+. Her skulle elever fra kommunens 9. og 10. klasser såvel som GF1'ere og 2.g'ere fra CAMPUS skolerne deltage i forskellige aktiviteter, arrangeret af uddannelser, virksomheder og foreninger. Solen skinnede, smilende var store og humøret højt.

 

120 chancer for at finde det rigtige

I Køge midtby havde uddannelser, virksomheder og foreninger stillet klar med 120 forskellige aktiviteter, som de mere end 2.500 elever kunne deltage i for at lære mere om de fag, de hver især repræsenterede. Hvordan er det f.eks. lige, at man bliver politimand - det kunne eleverne prøve på egen krop hos Politiets stand, hvor det var muligt at teste sig selv i politiets hårde, fysiske optagelsesprøver. De, der undrede sig over, hvordan det er at arbejde som politker i Køge, kunne tage sig en faglig og personlig snak med flere lokalpolitikere.

 "Synes det var så fedt at kunne stille spørgsmål til de lokale politikere! Det er interessant at snakke med dem om de problemstillinger, vi som unge studerende befinder os i." Elev, Køge Gymnasium.

 

Campus Dagen 2018 O 10 min
Politiet udfordrede deltagerne i længdespring

 40501227 996391890562494 3454063465956638720 o
Hos DSU var der linet op med dåser og glade mennesker

Fællesskab og studiemiljø

Det var dog ikke kun uddannelse, karriere og fremtidsafklaring, der var fokus på til CAMPUS+. Også det sociale var en vigtig del af dagen. Forud for dagen havde elever dannet grupper af 3-4, og sammen skulle de ud og deltage i de forskellige aktiviteter, hvor de her mødte elever fra mange andre skoler og uddannelser. Der var her rig mulighed for at lære mere om og blive klogere på, hvem det egentlig er, der går på de forskellige skoler. 

Der var også plads til at dyrke fællesskaberne i klasserne og lære sine venner endnu bedre at kende end før. Mange af de forskellige aktiviteter fik eleverne til at arbejde med hinanden og støtte sig til hinanden på en helt ny, og anderledes måde. 

 "Jeg hyggede mig og så andre mennesker jeg kendte. Dejligt at det kører i forbindelse med køge festuge, så man fornemmer den gode stemning. Jeg var vild med det." - Elev, Køge Handelsskole

 Campus Dagen 2018 O 24 min

Højskolen Bosei havde taget sumobryder-dragter med