Medici camp

24-timers innovationscamp

Medici camp er en tilbagevendende tradition i CAMPUS Køge, udviklet for at fremme det faglige og det sociale på tværs af CAMPUS' uddannelser. Hvert år deltager 150-200 elever fra Køge Handelsskole (HHX), Køge Gymnasium (STX) og EUC Sjælland (HTX) for i fællesskab at komme med bud på innovative løsningner til nogle af de problemer, vores kommune står overfor. Medici camp er elevernes mulighed for at bidrage til at forbedre Køge og for at få deres idéer, tanker og holdninger hørt.

Ved starten på eventet bliver eleverne delt ind i grupper på tværs af de tre forskellige studier. På den måde lærer de hinanden og hinandens faglige kompetencer bedre at kende. Når grupperne er blevet inddelt bliver de sat ind i årets problemstilling - og så går det ellers løs! Grupperne har 24 timer til at sætte sig ind i problemstillingen og komme med innovative og spændende - men realistiske - idéer til at løse problemet.

Medicicamp 15 vindere 390x260
Vinderne af Medici camp 2015

En konkurrence med synlige resultater

Hvert hold skal, når de har fundet frem til deres bedste idéer, skabe et visulet produkt, som kan præsenteres for et eksternt dommerpanel for enden af de 24 timer. Panelet bedømmer dem på kreativitet og innovation men også på budgetering og mulighed for implementering. De tre bedste grupper udvælges og får mulighed for at præsentere deres idéer for alle de andre elever. I sidste ende kåres vinderen og gruppens medlemmer modtager hver en gave.

Det ender dog ikke der - alle idéer bliver samlet i en rapport, som sendes til Byrådet i Køge. Byrådet gennemgår alle idéer og vurderer dem én for én. Falder de over en særdeles god idé, er det ikke helt utænkeligt, at den en dag vil se dagens lys.

 

Medici 2017

Til Medici 2017 fik eleverne til opgave at finde løsninger, der kunne gøre brugen af Lovparken i Køge mere brugbar for alle borgere - gamle såvel som unge. Idéen sprang ud af den skærpede debat om de unges brug af Lovparken - derfor gav Medici de unge selv lov til at komme med konkrete idéer til hvordan parken egentlig burde blive brugt. Det gav mange kreative idéer der f.eks. involverede pant-automater, hvor man med det samme kunne komme af med flasker og dåser uden at skulle smide dem på jorden.

En gruppe foreslog nogle helt specielle højtalere i parken: "Højtalerne skal have et maksimalt lydniveau, som ved otte-ni-tiden om aftenen halvveres og slukkes helt klokken tolv. Det er for at holde lydniveauet nede og tage hensyn til naboerne," forklarer Amalie Thorsen Heidemann. Andre foreslog ting som kæmpe skakbræt, graffitimure og skraldespande med målskiver på. 

Når Medici 2018 skydes i gang bliver det med udgangspunkt i transportsituationen til og fra elevernes uddannelser.