Skills stafet

 

Oplev erhvervsuddannelserne - helt tæt på

Skills Stafet er en stolt tradition hos CAMPUS Køge, som afholdes hvert år på CAMPUS Køges erhvervsuddannelser fra EUC Sjælland, Køge Handelsskole og SOSU ZBC. Godt og vel 2.000 8. klasseselever fra hele Køge Bugt deltager for at dyste i forskellige dicipliner fra de forskellige uddannelser. Prøv f.eks. at skifte bleer (psst. måske de indeholder en overraskelse?) med Social- og Sundhedsuddannelsen på ZBC eller lær at lægge en brugbar belægning med struktør-uddannelsen på EUC Sjælland.

"Mine fingre er helt ødelagte, men det gør ikke noget, for det var sjovt," fortæller Maija Blinkenberg, deltager ved Skills Stafet 2015, og fortsætter, "det er sjovt at prøve de forskellige fag af... det giver mening at være med til Skills Stafet!"

 

DSC04461
Der blev skiftet bleer med øllebrøds-overraskelser ved Skills Stafet hos ZBC i 2017.

 

DM i Skills

Skills Stafet hos CAMPUS Køge varer over en uge, og hver dag kommer nye 8. klasser til for at kæmpe inbyrdes i hold af tre - og hver dag kåres dagens bedste, hurtigste og dygtigste hold. Vinderne går videre i konkurrencen hvor endemålet er... Danmarksmesterskaberne i Skills Stafet! Til DM i skills dyster unge mennesker fra de forskellige erhvervsuddannelser for at finde Danmarks bedste inden for hver disciplin. Mesterskaberne varer 3 hele dagen og den 3. dag mødes de bedste af de bedste skills stafet hold fra hele landet og dyster i den ben hårde konkurrence om at blive Danmarks bedste. 

Selvom Danmarksmesterskaberne i Skills primært handler om faglighed og dygtighed, så er det også en chance for at lave noget sjovt sammen som klasse. Det er nemlig ikke kun vinderholdet, der kommer på tur. Hele klassen bliver inviteret med for at heppe på deres kammerater. Dagen byder derfor også på sjov, hygge og fællesskab for hele klassen - og muligheden for at møde mange andre klasser fra hele landet!

 

WorldSkills

De heldige EUD og EUX danmarksmestre får, efter deres sejr, mulighed for at vise deres talenter, færdigheder og kunskaber for hele verden! Siden 1999 har DM i Skills nemlig ført til WorldSkills, verdensmesterskaberne i Skills. Elever fra op til 75 forskellige lande dyster her om den ultimative ære - at være Verdensmester inden for deres fag!

I 2017 stillede Danmark op med 15 deltagere fra hvert deres fag, helt fra konditor til møbelsnedker. Det blev til en samlet 10. plads for Danmark med kokken Christian Wellendorf (21 år fra Selandia, Slagelse) med den bedste danske placering, en bonzemedalje.

WorldSkills afholdes hvert andet år. Konkurrencen i 2019 vil foregå i Kazan i Rusland.